Roergebakken kip met olijven

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken kip met olijven

 

Roergebakken kip met olijven

Recept afdrukken
Categoriemet kip
KeukenNederland
porties2 personen
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 groene en 10 zwarte olijven zonder pit
  • 250 gr kipfilet
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout peper
  • 1 theelepel tijm
  • 2 dl gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereidingswijze

  • Pel en snipper de ui.
  • Pel het teentje knoflook en snijd het in dunne plakjes.
  • Halveer de olijven.
  • Snijd de kip in stukjes.
  • Bestrooi de kip met zout, peper en de tijm.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit de ui en de knoflook ± 2 minuten.
  • Voeg de stukjes kip toe en roerbak alles ± 3 minuten.
  • Voeg de olijven en de gezeefde tomaten toe en verhit het mengsel nog ± 3 minuten.
  • Breng het op smaak met zout en peper.
  • Strooi de kappertjes erover.
  • Serveer met een gemengde salade en harde broodjes.