Roergebakken kipfilet met peultjes en perzik
Ingrediënten
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 2 eetlepels hot tomatenketchup
- 3 bosuitjes
- 100 gram peultjes
- 2 perziken
- 2 eetlepels olie
- 1 dl sinaasappel-perzikdrank
- zout peper
Instructies
- Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
- Roer de cajunkruiden door de ketchup en schep de plakjes kip erdoor.
- Marineer de kip minstens 1/2 uur in de koelkast.
- Snijd de uitjes in stukjes van ± 3 cm.
- Haal de peultjes af.
- Schil de perziken en snijd ze in schijfjes.
- Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de plakjes kip al omscheppend bruin.
- Bak de ui en de peultjes ± 2 minuten mee.
- Voeg de perzik en de sinaasappel-perzikdrank toe en laat alles nog ± 3 minuten sudderen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Lekker met bulghur of rijst en spitskool in kokossaus.