Roergebakken kipfilet met peultjes en perzik

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken kipfilet met peultjes en perzik

 

Roergebakken kipfilet met peultjes en perzik

Categorie met fruit, met kip
porties 2 personen
Auteur Astrid Veltman

Wat gaat er in

  • 200 gr kipfilet
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 2 eetlepels hot tomatenketchup
  • 3 bosuitjes
  • 100 gr peultjes
  • 2 perziken
  • 2 eetlepels olie
  • 1 dl sinaasappel-perzikdrank
  • zout peper

Hoe maak ik het klaar

  • Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
  • Roer de cajunkruiden door de ketchup en schep de plakjes kip erdoor.
  • Marineer de kip minstens 1/2 uur in de koelkast.
  • Snijd de uitjes in stukjes van ± 3 cm.
  • Haal de peultjes af.
  • Schil de perziken en snijd ze in schijfjes.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de plakjes kip al omscheppend bruin.
  • Bak de ui en de peultjes ± 2 minuten mee.
  • Voeg de perzik en de sinaasappel-perzikdrank toe en laat alles nog ± 3 minuten sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Lekker met bulghur of rijst en spitskool in kokossaus.