Romige Kipkerrie met Basilicum

Roergebakken kipkerrie met basilicum

Romige Kipkerrie met Basilicum

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 paprika’s
  • 600 g kipfilet in stukken gesneden
  • 250 ml kippenbouillon
  • 250 ml kookroom
  • Zout peper en kerriepoeder
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 1 bosje basilicum
  • 250 g rijst

Voor de zoetzure komkommer:

  • 2 komkommers
  • 1 rode ui
  • 100 g suiker
  • 100 ml azijn

Instructies

  • Pel en snipper de rode uien en hak de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.
  • Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.
  • Voeg de stukken kip toe en bak deze circa 3 minuten mee.
  • Blus af met de kippenbouillon en kookroom.
  • Laat de kipkerrie circa 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
  • Breng de saus op smaak met zout, peper, suiker en sambal oelek.
  • Pluk de basilicumblaadjes en hak ze grof.
  • Roer ze door de kipkerrie.
  • Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voor de zoetzure komkommer: breng de azijn met suiker aan de kook.
  • Snijd de komkommers in dunne plakjes en de rode ui in dunne ringen.
  • Laat de komkommer en ui in het zoetzuur afkoelen.
  • Serveer de romige kipkerrie met gekookte rijst en zoetzure komkommer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling of Gewürztraminer, vormt een mooi contrast met de pittige kerriesmaak en past goed bij de basilicum.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Rijst
Geschikt voor Dieët: Tarwevrij