Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 paprika’s
- 600 g kipfilet in stukken gesneden
- 250 ml kippenbouillon
- 250 ml kookroom
- Zout peper en kerriepoeder
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel sambal oelek
- 1 bosje basilicum
- 250 g rijst
Voor de zoetzure komkommer:
- 2 komkommers
- 1 rode ui
- 100 g suiker
- 100 ml azijn
Instructies
- Pel en snipper de rode uien en hak de knoflook fijn.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan met dikke bodem.
- Fruit de ui, knoflook en kerriepoeder circa 3 minuten.
- Voeg de stukken kip toe en bak deze circa 3 minuten mee.
- Blus af met de kippenbouillon en kookroom.
- Laat de kipkerrie circa 30 minuten zachtjes pruttelen tot de kip gaar is.
- Breng de saus op smaak met zout, peper, suiker en sambal oelek.
- Pluk de basilicumblaadjes en hak ze grof.
- Roer ze door de kipkerrie.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voor de zoetzure komkommer: breng de azijn met suiker aan de kook.
- Snijd de komkommers in dunne plakjes en de rode ui in dunne ringen.
- Laat de komkommer en ui in het zoetzuur afkoelen.
- Serveer de romige kipkerrie met gekookte rijst en zoetzure komkommer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling of Gewürztraminer, vormt een mooi contrast met de pittige kerriesmaak en past goed bij de basilicum.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 30 g | Vet: 20 g | Zout: 2 g | Sugar: 5 g