Roergebakken mie met grote garnalen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 garnalen grote
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus
  • 200 gram Japanse, platte rechte mie of smalle eierlintmacaroni
  • 1 ui
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • 150 gram shiitake-paddestoelen
  • 100 gram rode paprika
  • 100 gram peultjes
  • ½ zakje waterkers

Instructies

  • Laat de garnalen pellen of pel ze zelf; lat het staartje eraan zitten; vermeng ze met de knoflook uit de pers, het citroensap en de Japanse sojasaus en zet hetgeheel een half uurtje koel weg.
  • Kook de lintmacaroni of mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze in een zeef uitlekken.
  • Halveer de ui, snijd hem in smalle partjes en fruit die in een wok in de verhitte olie.
  • Snijd de paddestoelen in repen en voeg ze toe.
  • Snipper de paprika en schep die erbij.
  • Haal de peultjes af, kook ze 2 minuten, neem ze uit het water, voeg ze toe en verwarm ze al omscheppend.
  • Neem alles even uit de wok.
  • Bak de garnalen in wat olie op hoog vuur snel goudbruin en neem ze uit de pan.
  • Schep de rest er weer in, meng de mie erdoor en warm goed door.
  • Was de waterkersblaadjes en meng die op het laatst door het gerecht.
  • Leg er tot slot de garnalen op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vis / Zeevruchten