Roergebakken noedels met peultjes en kip

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram eiermie
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 grote ui in halve ringen
  • 3 tenen knoflook in plakjes
  • ½ rode paprika van zaden ontdaan en in dunne reepjes gesneden
  • 100 gram peultjes sugar snaps of eventueel schuingesneden snijbonen van 2 cm
  • breed
  • 300 gram kipfilet in reepjes
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel zoete chilisaus

Instructies

  • Verhit de olie in de wok en bak de stukken ui samen met de knoflook tot ze beginnen te bruinen.
  • Voeg dan de paprikareepjes, de peultjes, de kip en de ketjap toe en bak alles al omscheppend nog eens 5 minuten.
  • Doe de gare mie bij het groentemengsel, bak alles samen nog 2 minuten en schep de zoete chilisaus door het gerecht.

Variaties:

  • 1: Met rijst en doperwten
  • 300-400 gr gare rijst, 1 geklopt ei en 75 gr doperwten. Volg het basisrecept en voeg in plaats van de mie 300-400 gr gare rijst toe. Schep alles om, voeg het geklopte ei toe.
  • Blijf de rijst en groenten omscheppen tot het ei gaar is (na ± 1 minuut) en doe dan de gare doperwten erbij.
  • Bak voor een extra pittige variant samen met de ui en knoflook, 1/3 rode Spaanse peper, van zaden ontdaan en in stukjes gesneden mee.
  • 2: Snijd voor een vegetarische variant 1 blok tofu in dobbelsteentjes en frituur die 2-3 minuten.
  • Draai de tufu, als die tijdens het frituren gaat drijven, een keer om.
  • Bak de tofu in de frituurpan nog 1 minuut, haal ze uit het
  • frituurvet en laat op keukenpapier uitlekken.
  • Volg het basisrecept, laat de kip weg en voeg aan het einde, als de groenten knapperig zijn, de blokjes tofu toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Mie