Roergebakken noedels met peultjes en kip
Ingrediënten
- 400 gram eiermie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui in halve ringen
- 3 tenen knoflook in plakjes
- ½ rode paprika van zaden ontdaan en in dunne reepjes gesneden
- 100 gram peultjes sugar snaps of eventueel schuingesneden snijbonen van 2 cm
- breed
- 300 gram kipfilet in reepjes
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel zoete chilisaus
Instructies
- Verhit de olie in de wok en bak de stukken ui samen met de knoflook tot ze beginnen te bruinen.
- Voeg dan de paprikareepjes, de peultjes, de kip en de ketjap toe en bak alles al omscheppend nog eens 5 minuten.
- Doe de gare mie bij het groentemengsel, bak alles samen nog 2 minuten en schep de zoete chilisaus door het gerecht.
Variaties:
- 1: Met rijst en doperwten
- 300-400 gr gare rijst, 1 geklopt ei en 75 gr doperwten. Volg het basisrecept en voeg in plaats van de mie 300-400 gr gare rijst toe. Schep alles om, voeg het geklopte ei toe.
- Blijf de rijst en groenten omscheppen tot het ei gaar is (na ± 1 minuut) en doe dan de gare doperwten erbij.
- Bak voor een extra pittige variant samen met de ui en knoflook, 1/3 rode Spaanse peper, van zaden ontdaan en in stukjes gesneden mee.
- 2: Snijd voor een vegetarische variant 1 blok tofu in dobbelsteentjes en frituur die 2-3 minuten.
- Draai de tufu, als die tijdens het frituren gaat drijven, een keer om.
- Bak de tofu in de frituurpan nog 1 minuut, haal ze uit het
- frituurvet en laat op keukenpapier uitlekken.
- Volg het basisrecept, laat de kip weg en voeg aan het einde, als de groenten knapperig zijn, de blokjes tofu toe.