Roergebakken paddestoelen en groenten
Ingrediënten
- 4 shii-takes gedroogde / geweekt in water en in vieren gesneden (weekwater bewaren)
- 100 gram champignons in plakjes
- 100 gram baby maïskolfjes in de lengte doormidden gesneden
- 100 gram bloemkool in stukjes
- 100 gram witte kool in grove stukken
- 50 gram sugar snaps afgehaalde / zoete peultjes
- 50 gram taugé
- ½ theelepel zout
- 1 eetlepel sojasaus
- ½ theelepel suiker
- 1 eetlepel knoflook fijngehakte
- ½ dl plantaardige olie
Instructies
- Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook toe en bak die goudbruin.
- Voeg de shii-takes en de bloemkool toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.
- Voeg de champignonplakjes, maïs, kool, sugar snaps, zout, sojasaus en suiker toe en doe er wat van het weekwater van de shii-takes bij.
- Roer alles goed door en breng het voorzichtig aan de kook.
- Voeg tenslotte de taugé toe en laat nog even bakken.
- Serveer met pandanrijst.