Roergebakken paddestoelen en groenten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 shii-takes gedroogde / geweekt in water en in vieren gesneden (weekwater bewaren)
  • 100 gram champignons in plakjes
  • 100 gram baby maïskolfjes in de lengte doormidden gesneden
  • 100 gram bloemkool in stukjes
  • 100 gram witte kool in grove stukken
  • 50 gram sugar snaps afgehaalde / zoete peultjes
  • 50 gram taugé
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel suiker
  • 1 eetlepel knoflook fijngehakte
  • ½ dl plantaardige olie

Instructies

  • Verhit de olie in een wok, voeg de knoflook toe en bak die goudbruin.
  • Voeg de shii-takes en de bloemkool toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.
  • Voeg de champignonplakjes, maïs, kool, sugar snaps, zout, sojasaus en suiker toe en doe er wat van het weekwater van de shii-takes bij.
  • Roer alles goed door en breng het voorzichtig aan de kook.
  • Voeg tenslotte de taugé toe en laat nog even bakken.
  • Serveer met pandanrijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten