Gember-Soja Paksoi Salade met Cashewnoten
Ingrediënten
- 3 struikjes paksoi
- 1 limoen
- 2 centimeter gember
- 3 eetlepels olijfolie
- 1½ eetlepel Japanse sojasaus
- 50 gram cashewnoten
Instructies
- Was de struikjes paksoi grondig en sla ze goed uit.
- Snijd de paksoi in de lengte in vieren.
- Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit.
- Schil de gember en rasp het fijn.
- Verhit de olijfolie in een wok en bak de gember tot het gaat geuren.
- Voeg de paksoi toe en roerbak op hoog vuur, al omscheppend, gedurende ca.
- 3-4 minuten tot het slinkt.
- Schep de limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor en verwarm de paksoi nog ca.
- 1-2 minuten zachtjes.
- Roer de cashewnoten erdoor en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met basmatirijst en geroosterde vis of kip.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een Riesling past goed bij deze salade.Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g