Roergebakken paksoi met gember en soja

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken paksoi met gember en soja

Roergebakken paksoi met gember en soja

Categorie Salades
Keuken Oosters
Opmerking Vegetarisch
porties 4 personen
Auteur Onbekende auteur

Wat gaat er in

  • 3 struikjes paksoi
  • 1 limoen
  • 2 cm gember
  • 3 eetlepels olijfolie
  • eetlepel Japanse sojasaus
  • 50 gram cashewnoten

Hoe maak ik het klaar

  • Struikjes Shanghai paksoi in ruim water wassen en goed uitslaan. 
  • Struikjes in lengte in vieren snijden. 
  • Limoen schoonboenen, groene schil eraf raspen en limoen uitpersen. 
  • Gember schillen en fijnraspen. 
  • In wok olie verhitten en gember bakken tot hij gaat geuren.
  • Paksoi erdoor scheppen en op hoog vuur al omscheppend in ca. 3-4 minuten laten slinken. 
  • Limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor scheppen en paksoi nog ca. 1-2 minuten zachtjes verwarmen. 
  • Cashewnoten erdoor scheppen en direct opdienen. 
  • Serveren met basmatirijst en geroosterde vis of kip.