Gember-Soja Paksoi Salade met Cashewnoten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 struikjes paksoi
  • 1 limoen
  • 2 centimeter gember
  • 3 eetlepels olijfolie
  • eetlepel Japanse sojasaus
  • 50 gram cashewnoten

Instructies

  • Was de struikjes paksoi grondig en sla ze goed uit.
  • Snijd de paksoi in de lengte in vieren.
  • Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit.
  • Schil de gember en rasp het fijn.
  • Verhit de olijfolie in een wok en bak de gember tot het gaat geuren.
  • Voeg de paksoi toe en roerbak op hoog vuur, al omscheppend, gedurende ca.
  • 3-4 minuten tot het slinkt.
  • Schep de limoenrasp, limoensap en sojasaus erdoor en verwarm de paksoi nog ca.
  • 1-2 minuten zachtjes.
  • Roer de cashewnoten erdoor en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer met basmatirijst en geroosterde vis of kip.

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige witte wijn zoals een Grüner Veltliner of een Riesling past goed bij deze salade.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Noten / Salade
Land van herkomst Oosters
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch