Roergebakken pittige kipreepjes

      Reacties uitgeschakeld voor Roergebakken pittige kipreepjes

 

Roergebakken pittige kipreepjes

Recept afdrukken
Categoriemet kip
porties2 personen
AuteurAstrid Veltman

ingrediënten

  • 50 gr rijstnoedels
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 250 gr kipfilet
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 2 eetlepels fijngeraspte verse gemberwortel
  • 150 gr shii-take in plakken
  • 1 krop paksoi in stukjes
  • 1 rode Spaanse peper in ringen
  • 2 eetlepels Thaise vissaus nam pla
  • 1 theelepel suiker
  • 2 lente-uitjes in dunne ringen
  • 100 gr taugé
  • peper

Bereidingswijze

  • Week de rijstnoedels ± 15 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
  • Verhit intussen de olie in een wok, voeg de kip en de ui toe en roerbak ze ± 5 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en bak ze ± 30 seconden mee.
  • Doe de gember en de shii-take erbij en bak ze ± 30 seconden mee.
  • Voeg de paksoi, Spaanse peper, vissaus, suiker en peper toe en bak ze al omscheppend ± 3 minuten tot de paksoi iets gaat slinken.
  • Schep de lente-ui en de taugé erdoor en neem de wok van het vuur.
  • Serveer het gerecht met de rijstnoedels.