Roergebakken pittige kipreepjes
Ingrediënten
- 50 gram rijstnoedels
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 250 gram kipfilet
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- 2 eetlepels fijngeraspte verse gemberwortel
- 150 gram shii-take in plakken
- 1 krop paksoi in stukjes
- 1 rode Spaanse peper in ringen
- 2 eetlepels Thaise vissaus nam pla
- 1 theelepel suiker
- 2 lente-uitjes in dunne ringen
- 100 gram taugé
- peper
Instructies
- Week de rijstnoedels ± 15 minuten in kokend water en laat ze uitlekken.
- Verhit intussen de olie in een wok, voeg de kip en de ui toe en roerbak ze ± 5 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak ze ± 30 seconden mee.
- Doe de gember en de shii-take erbij en bak ze ± 30 seconden mee.
- Voeg de paksoi, Spaanse peper, vissaus, suiker en peper toe en bak ze al omscheppend ± 3 minuten tot de paksoi iets gaat slinken.
- Schep de lente-ui en de taugé erdoor en neem de wok van het vuur.
- Serveer het gerecht met de rijstnoedels.