Roergebakken rode kool met witlof

 

Roergebakken rode kool met witlof

Roergebakken rode kool met witlof

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 struikje witlof
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram rode kool panklare
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepel majoraan
  • 1 dl appelsap
  • zout
  • peper

Instructies

  • Hak het sjalotje heel fijn.
  • Maak het struikje witlof schoon en snijd het in reepjes.
  • Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui, de rode kool en het gemberpoeder al omscheppend ± 3 minuten.
  • Schep het witlof erdoor en bak de reepjes ± 1 minuut mee.
  • Voeg de majoraan en het appelsap toe en verwarm het geheel al omscheppend tot de rode kool beetgaar is en het vocht is verdampt.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch