Roergebakken Rosbief met Paksoi en Eiermie
Ingrediënten
- 125 gram Chinese eiermie
- 4 sjalotten in partjes
- 100 gram shii-takes in plakjes
- 2 struikjes paksoi in reepjes
- 3 eetlepels olie
- 1 schaaltje rosbieflapjes à la minute ca. 280 g, in stukjes
- ½ flesje gember-limoen woksaus 175 ml
Instructies
- Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing.
- Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de sjalotten, shii-takes en paksoi op hoog vuur gedurende 2-3 minuten.
- Schep de groenten uit de wok en verwarm de rest van de olie.
- Bak de rosbief al omscheppend in 3-4 minuten rosé.
- Voeg de groenten en woksaus toe en verwarm het geheel nog 1 minuut.
- Verdeel de eiermie en het rosbief-groentemengsel over twee borden en garneer met korianderblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 550 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 32 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g