Roergebakken Rosbief met Paksoi en Eiermie

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 125 gram Chinese eiermie
  • 4 sjalotten in partjes
  • 100 gram shii-takes in plakjes
  • 2 struikjes paksoi in reepjes
  • 3 eetlepels olie
  • 1 schaaltje rosbieflapjes à la minute ca. 280 g, in stukjes
  • ½ flesje gember-limoen woksaus 175 ml

Instructies

  • Bereid de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak de sjalotten, shii-takes en paksoi op hoog vuur gedurende 2-3 minuten.
  • Schep de groenten uit de wok en verwarm de rest van de olie.
  • Bak de rosbief al omscheppend in 3-4 minuten rosé.
  • Voeg de groenten en woksaus toe en verwarm het geheel nog 1 minuut.
  • Verdeel de eiermie en het rosbief-groentemengsel over twee borden en garneer met korianderblaadjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 47 g | Protein: 32 g | Vet: 25 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vlees
Land van herkomst Oosters