Roergebakken shii-takes met paksoi
Ingrediënten
- 1 zak Chinese eiermie (250 gram)
- 3 bakje shii-take (a 100 gram)
- 1 struik paksoi (ca. 500 gram)
- 1 zak bosuitjes (3 stuks)
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel honing
- 3 eetlepels sojasaus (zout)
- 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (zakje a 250 gram)
Instructies
- Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
- Shii-takes schoonvegen en halveren.
- Paksoi in repen snijden en wassen.
- Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
- In wok olie verhitten.
- Shii-takes ca. 2 minuten roerbakken.
- Paksoi toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
- Honing en sojasaus erbij schenken en nog 1 minuut verwarmen.
- Bestrooien met bosuitjes en sesamzaad.
- Serveren met mie.
- Lekker met empeng of cassave kroepoek.