Roergebakken shii-takes met paksoi

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Chinese eiermie (250 gram)
  • 3 bakje shii-take (a 100 gram)
  • 1 struik paksoi (ca. 500 gram)
  • 1 zak bosuitjes (3 stuks)
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 theelepel honing
  • 3 eetlepels sojasaus (zout)
  • 4 eetlepels geroosterde sesamzaadjes (zakje a 250 gram)

Instructies

  • Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
  • Shii-takes schoonvegen en halveren.
  • Paksoi in repen snijden en wassen.
  • Bosuitjes schoonmaken en in stukjes snijden.
  • In wok olie verhitten.
  • Shii-takes ca. 2 minuten roerbakken.
  • Paksoi toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
  • Honing en sojasaus erbij schenken en nog 1 minuut verwarmen.
  • Bestrooien met bosuitjes en sesamzaad.
  • Serveren met mie.
  • Lekker met empeng of cassave kroepoek.

Wijnadvies: Château La Gordonne Rosé

    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Recept categorieën Groenten
    Land van herkomst Oosters