Roergebakken snijbiet

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg. snijbiet
  • 1 grote knoflook
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • peper & zout
  • 1 eetlepel(s) citroensap desgewenst

Instructies

  • Was de groenlof en verwijder de grove nerven.
  • sla zorgvuldig droog bij voorkeur in een slacentrifuge.
  • Rol het blad op in stevige rolletjes en snijd ze in reepjes.
  • Rol ze in een theedoek en leg ze een paar uur of de hele nacht in de koelkast.
  • Halveer het knoflookteentje kort voor het serveren en wrijf er de wok of koekenpan mee in.
  • Bestrooi de knofllok met wat zout en plet met de platte kant van een mes.
  • Verhit de olie op middel hoog vuur, en laat de knoflook 1 min. meebakken
  • Voeg de gekoelde snijbiet toe en roerbak een paar minuten.
  • Bestrooi met wat zout en peper en wat citroensap en dien meteen op.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips: is erg lekker met aardappelpuree en veg. worst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch