Roergebakken snijbiet
Ingrediënten
- 1 kg. snijbiet
- 1 grote knoflook
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- peper & zout
- 1 eetlepel(s) citroensap desgewenst
Instructies
- Was de groenlof en verwijder de grove nerven.
- sla zorgvuldig droog bij voorkeur in een slacentrifuge.
- Rol het blad op in stevige rolletjes en snijd ze in reepjes.
- Rol ze in een theedoek en leg ze een paar uur of de hele nacht in de koelkast.
- Halveer het knoflookteentje kort voor het serveren en wrijf er de wok of koekenpan mee in.
- Bestrooi de knofllok met wat zout en plet met de platte kant van een mes.
- Verhit de olie op middel hoog vuur, en laat de knoflook 1 min. meebakken
- Voeg de gekoelde snijbiet toe en roerbak een paar minuten.
- Bestrooi met wat zout en peper en wat citroensap en dien meteen op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips: is erg lekker met aardappelpuree en veg. worst.