Roergebakken spruitjes met kalkoen
Ingrediënten
- 1 ui
- 250 gram spruitjes
- 1 sinaasappel
- 100 gram hazelnoten
- 350 gram kalkoenfilet
- 1 eetlepel olie
- 11/2 dl kippenbouillon
- 1 theelepel worcestershiresaus
- peper zout
- 2 eetlepels fijngehakte bladselderij
Instructies
- Pel en snipper de ui en maak de spruitjes schoon.
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil dun af en pers de vrucht uit.
- Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin.
- Snijd de kalkoenfilet in reepjes.
- Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en fruit de ui en de spruitjes hierin al omscheppend 5 minuten.
- Voeg de kalkoenreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.
- Voeg de sinaasappelrasp en het sap, de bouillon, de worcestershiresaus, watpeper en zout toe, breng dit aan de kook en kook dit nog ± 4 minuten.
- Schep de hazelnoten en de selderij erdoor en serveer met witte rijst.