Roergebakken venkel

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepel(s) slaolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • ½ theelepel suiker
  • ½ dl slagroom op kamertemperatuur
  • Allesbinder
  • 1 mespunt mosterd
  • zout versgemalen peper

Instructies

  • Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in smalle reepjes.
  • Bewaar het groen voor de garnering.
  • Verhit de boter met de olie in een wok of diepe braadpan en bak de venkel hierin al omscheppend 6 minuten op hoog vuur.
  • Roer het citroensap en de suiker erdoor schenk de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook.
  • Bind de saus met 1-2 theelepels allesbinder .
  • Breng het gerecht op smaak met de mosterd, wat zout en peper.
  • Garneer met het venkelgroen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch