Roergebakken venkel
Ingrediënten
- 2 venkelknollen
- 25 gram boter
- 2 eetlepel(s) slaolie
- 1 eetlepel(s) citroensap
- ½ theelepel suiker
- ½ dl slagroom op kamertemperatuur
- Allesbinder
- 1 mespunt mosterd
- zout versgemalen peper
Instructies
- Verwijder de harde kern van de venkel en snijd de venkel in smalle reepjes.
- Bewaar het groen voor de garnering.
- Verhit de boter met de olie in een wok of diepe braadpan en bak de venkel hierin al omscheppend 6 minuten op hoog vuur.
- Roer het citroensap en de suiker erdoor schenk de slagroom erbij en breng het geheel aan de kook.
- Bind de saus met 1-2 theelepels allesbinder .
- Breng het gerecht op smaak met de mosterd, wat zout en peper.
- Garneer met het venkelgroen.