Roergebakken worteltjes met basilicum

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bos bospeen ± 750 gr
  • 1 theelepel bouillonpoeder
  • 2 theelepel citroensap
  • 5 takjes verse basilicum
  • 2 eetlepels olie
  • ½ eetlepel tacokruiden

Instructies

  • Schrap de wortels, was ze en snijd ze schuin in plakjes van ± 1 cm dik.
  • Los het bouillonpoeder in een kom in 1/2 dl heet water op en roer er het citroensap door.
  • Snijd de basilicum in fijne reepjes.
  • Verhit de olie in een wok of grote pan en bak de wortel al omscheppend ± 3 minuten op hoog vuur.
  • Schep de tacokruiden en het bouillonmengsel erdoor en laat de wortel op
  • halfhoog vuur al omscheppend ± 5 minuten koken tot alle vocht is verdampt.
  • Schep er tenslotte de basilicum door.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Roerbakken / Wokken