Roergebakken zalm met kruidensaus
Ingrediënten
- 600 gram zalmfilet in repen van 2 cm
- 2 eetlepels olie bijvoorbeeld maïskiemolie of voor een speciaal effect
- walnootolie
- zout versgemalen zwarte peper
Voor de saus:
- ¾ dl milde olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- ½ eetlepels mosterd bijvoorbeeld Dijonmosterd
- 6 eetlepels verse kruiden bijvoorbeeld dille + munt+peterselie, of alleen basilicum
Om te garneren:
- kappertjes
- een paar blaadjes en takjes verse kruiden
Instructies
- Klop alle ingrediënten voor de saus tot een mooie gladde massa.
- Verhit de olie in de wok.
- Bestrooi de repen vis met zout en peper en bak de zalm op hoog vuur in 3-4 minuten gaar.
- Schep de vis voorzichtig om.
- Serveer de zalm met een schep kruidensaus en garneer met wat vers groen van de kruiden en een paar kappertjes.
- Lekker met aardappelpuree met crème fraîche.