Roergebakken zalm met kruidensaus

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram zalmfilet in repen van 2 cm
  • 2 eetlepels olie bijvoorbeeld maïskiemolie of voor een speciaal effect
  • walnootolie
  • zout versgemalen zwarte peper

Voor de saus:

  • ¾ dl milde olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • ½ eetlepels mosterd bijvoorbeeld Dijonmosterd
  • 6 eetlepels verse kruiden bijvoorbeeld dille + munt+peterselie, of alleen basilicum

Om te garneren:

  • kappertjes
  • een paar blaadjes en takjes verse kruiden

Instructies

  • Klop alle ingrediënten voor de saus tot een mooie gladde massa.
  • Verhit de olie in de wok.
  • Bestrooi de repen vis met zout en peper en bak de zalm op hoog vuur in 3-4 minuten gaar.
  • Schep de vis voorzichtig om.
  • Serveer de zalm met een schep kruidensaus en garneer met wat vers groen van de kruiden en een paar kappertjes.
  • Lekker met aardappelpuree met crème fraîche.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Zalm