Romige bloemkoolsoep met erwtjes en kruiden
Deze romige Hollandse bloemkoolsoep met doperwten en verse kruiden is een verwarmend voorgerecht, geserveerd met geroosterd meergranenbrood en boter.
Ingrediënten
- 1 groentebouillonblokje
- 1 kleine bloemkool in roosjes
- 1 teentje knoflook
- ¼ knolselderij of koolrabi in blokjes
- 1 grote ui in blokjes
- 2 eetlepels bladselderij
- 2 eetlepels boter
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 200 g diepvries doperwten
- 3 worteltjes in blokjes
- 8 sneden geroosterd meergranen brood
- Gedroogde oregano 1/2 theelepel
- Gezouten boter
- Snufje zout
- Theelepel tijmblaadjes
- Versgemalen peper
Instructies
- Verwarm de olie en boter in een grote soeppan.
- Voeg wortel, knolselderij, ui en knoflook toe en bak alles licht aan onder voortdurend roeren.
- Blus af met water en voeg het groentebouillonblokje toe.
- Breng aan de kook.
- Voeg 2/3 van de doperwten, de helft van de bloemkool en de kruiden toe.
- Laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep in de blender en giet door een zeef in een andere pan.
- Voeg de resterende doperwten en bloemkoolroosjes toe.
- Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
- Breng indien nodig op smaak met peper en zout.
- Serveer met geroosterd meergranenbrood en gezouten boter.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg op het laatst wat roerei of plakjes gekookt ei toe voor extra romigheid en kleur. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij de kruidige groentesoep.
Voeg op het laatst wat roerei of plakjes gekookt ei toe voor extra romigheid en kleur. Wijnadvies:
Een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij de kruidige groentesoep.
Voedingswaarden
Calories: 261 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 7 g
