Chocoladekaramels

Chocoladekaramels in blokjes gesneden op bakpapier, met een glanzende chocoladetoon en romige textuur.

Chocoladekaramels

Zachte en romige karamels met een rijke chocoladesmaak, perfect als zoete lekkernij.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
afkoelen 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 g fondantchocolade
  • 100 g boter
  • 100 g suiker
  • 100 g honing

Instructies

  • Smelt de boter, suiker en honing au bain-marie.
  • Voeg de geraspte chocolade toe en roer tot een glad mengsel.
  • Breng aan de kook en laat 4-5 minuten koken terwijl je blijft roeren.
  • Giet in een ingevette vorm en laat 2 cm dik worden.
  • Teken met een mes lijnen voor gelijke karamels.
  • Laat volledig afkoelen en breek in stukjes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Heerlijk bij een kop koffie of thee.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals Banyuls past goed bij deze karamels.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 32 g | Protein: 2 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Chocolade / Dessert – Nagerecht / Snoepgoed
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden