Romige groentecurry
Ingrediënten
- kleine bloemkool
- 1 kleine aubergine
- 2 grote aardappels
- 100 gram sugar snaps
- 3 bosworteltjes
- 2 vleestomaten
- 1 grote gesnipperde ui
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 40 gram boter
- 2 ½ deciliter magere yoghurt
- 1 eetlepel maïzena
- 1 deciliter groentebouillon
- zout
- 2 in ringen gesneden groene pepertjes zaadjes verwijderen
- 1 theelepel kerriepoeder of garam masala
- 1 theelepel korianderpoeder
- 2 bosuitjes
- koriandergroen
Instructies
- Snijd de groenten in grove stukken.
- Verhit de boter en fruit hierin de ui en de komijnzaadjes.
- Voeg alle groenten toe en bak ze 5 minuten af en toe omscheppend op hoog vuur.
- Roer de yoghurt om met de maïzena, de groentebouillon, zout, de groene pepertjes, de kerriepoeder of garam masala, de korianderpoeder en het in ringen gesneden wit van de bosuitjes (het groen bewaren) en roer dit yoghurtmengsel bij de groenten.
- Laat de curry in een afgesloten pan in 20 minuten zachtjes gaar koken.
- Serveer met wat koriandergroen en het gesnipperde groen van de bosuitjes.
- Geef er in bouillon gekookte rijst bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
Maak de curry met broccoli, aubergine, koolrabi, diepvries-doperwten (pas de laatste 5 minuten toevoegen), 200 gr voorgekookte krielaardappelen in de schil, 1 vleestomaat in blokjes, in vieren gesneden sjalotjes en dikke in vieren gedeelde plakjes courgette.Voeg met de gefruite ui nog 2 theelepels geraspte verse gemberwortel toe.