Romige kaassoep met ham

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 150 gram schouderham
  • 4 takjes peterselie
  • 2 ei
  • 1 dl koffieroom
  • 1 bouillontablet
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel
  • 100 gram belegen kaas
  • ½ theelepel tijm
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel en snipper de ui fijn.
  • Snijd de ham in kleine stukjes.
  • Knip de peterselie fijn.
  • Klop in een kom de eieren en de koffiemelk door elkaar.
  • Breng 1 liter water met het bouillontablet aan de kook.
  • Roer het aardappelmeel met 2 eetlepels water tot een glad papje en voeg het papje al roerend aan de hete bouillon toe.
  • Roer er de ui, de ham en de kaas door en laat de soep, onder af en toe roeren, nog 5 minuten zachtjes koken tot de kaas is opgelost.
  • Roer 6 eetlepels hete soep door het eimengsel en voeg dit al roerend aan de hete soep toe.
  • Breng op smaak met tijm, kerrie, zout en peper en roer de peterselie erdoor.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep