Romige knolselderijsoep 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram knolselderij in dobbelsteentjes
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels prei
  • 1 theelepel knoflook
  • 3 eetlepels boter
  • ½ theelepel mosterdpoeder
  • theelepel suiker
  • 4 ½ dl kippenbouillon of kalfsbouillon
  • 1 ½ dl melk
  • 1 ½ dl verse room
  • zout
  • peper
  • selderijzout
  • citroensap

Instructies

  • Fruit de knolselderij, ui, prei en knoflook 5 minuten in de boter.
  • Strooi de mosterd en de suiker erover en fruit nog 5 minuten zachtjes al roerend.
  • Voeg de bouillon toe, sluit de pan, breng de soep aan de kook en laat haar sudderen tot de knolselderij zacht is.
  • Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer, voeg de melk en de room toe en laat de soep heet worden, zonder haar aan de kook te laten komen.
  • Breng op smaak met zout, versgemalen witte peper, selderijzout en citroensap.
  • Serveer de soep gegarneerd met dunne reepjes knolselderij en licht bestrooid met paprikapoeder en fijngehakte peterselie.
  • U kunt deze soep ook koud opdienen. 
  • Laat de soep in de koelkast afkoelen, controleer de smaak en serveer in gekoelde kommen, gegarneerd met zeer fijne reepjes citroenschil.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep