Romige knolselderijsoep

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gram knolselderij
  • 1 sjalotje
  • 150 gram aardappels
  • 25 gram boter
  • 1 ½ groentebouillontablet
  • 3 takjes selderij
  • 3 eetlepel(s) slankroom
  • zout

Instructies

  • Schil de knolselderij, snijd hem in blokjes en spoel die in vergiet onder koud stromend water af.
  • Pel de sjalot en snipper hem fijn.
  • Schil de aardappel, was hem en snijd hem in blokjes.
  • Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot in ± 1 minuut zachtjes glazig.
  • Schep de knolselderij erdoor en bak die ± 5 minuten zachtjes mee.
  • Voeg de aardappelblokjes en 1 liter water toe en breng het aan de kook.
  • Verkruimel de bouillontabletten erboven en laat de soep ± 25 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep van het vuur af met een staafmixer of wrijf haar boven een andere pan door een zeef.
  • Laat de soep afkoelen en zet haar tot het gebruik afgedekt in de koelkast.
  • Verwarm de soep opnieuw.
  • Knip de selderij boven een kommetje heel fijn.
  • Roer de slankroom door de soep en breng haar met zout op smaak.
  • Verdeel de soep over 4 diepe borden en garneer met fijngeknipte selderij.
  • Serveer er pane con noci (Italiaans notenbrood) bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep