Romige lamssstoof
Ingrediënten
- 600 gram lamslappen
- versgemalen peper en zout
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 25 gram boter
- 100 gram gerookt spek in reepjes
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 dl room culinair
- 1 eetlepel groene pesto
Instructies
- Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi ze met zout en peper.
- Snipper de uien en de knoflook.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de spekreepjes hierin uit.
- Schep ze uit de pan en fruit dan de ui en de knoflook.
- Schep ook deze uit de pan en braad het vlees rondom aan.
- Bestrooi met het kerrie- en gemberpoeder.
- Voeg het ui-knoflookmengsel weer toe, schenk er een beetje water bij en laat het vlees in 11/2 uur gaar stoven.
- Voeg de room en de pesto toe en bind eventueel met wat allesbinder.
- Lekker met tagliatelle en venkel.