Romige Pastinaakpannenkoeken

Romige Pastinaakpannenkoeken

Luchtige pannenkoeken met een zachte smaak van pastinaak, perfect als voedzaam bijgerecht of lichte lunch.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Fornuis
  • kookpan
  • vork
  • Vork of pureerstaaf

Ingrediënten

  • Pastinaak – 300 gram
  • Pannenkoekenbeslag – 250 ml naar wens zelfgemaakt of kant-en-klaar

Instructies

  • Snijd de schoongemaakte pastinaak in stukken.
  • Kook de pastinaak in een weinig water in 10 minuten gaar.
  • Pureer de gekookte pastinaak of prak deze fijn met een vork.
  • Maak een pannenkoekenbeslag naar wens.
  • Voeg de pastinaakpuree toe aan het beslag.
  • Klop het beslag goed door zodat het egaal wordt.
  • Verhit een koekenpan met wat olie of boter.
  • Bak de pannenkoeken goudbruin en gaar.
  • Serveer warm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een frisse yoghurtsaus of appelcompote voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze lichte pannenkoeken.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 3 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Pannenkoeken
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch