Romige Snijbietpuree met Room en Kruiden
Deze romige snijbietpuree is een verrassend zacht bijgerecht met een vleugje room en boter, op smaak gebracht met nootmuskaat of verse basilicum.
Equipment
- kookpan
- maatbeker
- Pureestamper of staafmixer
- Vijzel of rasp
- Vuurvaste lepel
Ingrediënten
- 1 dl room
- 1,5 kg snijbiet bladgroen of inclusief stelen
- 20 gr boter
- Wat zout
Instructies
- Was de snijbiet grondig.
- Snijd de stelen in kleine reepjes indien je die gebruikt.
- Snijd het blad in repen en vervolgens in stukken.
- Kook de snijbiet met aanhangend water en een beetje zout in 5 à 10 minuten gaar.
- Pureer de groenten.
- Laat de boter smelten in de warme puree.
- Klop de room stijf en roer deze door de snijbietpuree.
- Voeg eventueel nootmuskaat of fijngesneden basilicumblaadjes toe voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met een paar verse basilicumblaadjes of een snufje vers geraspte nootmuskaat voor een frisse of warme toon. Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Grüner Veltliner.
Garneer met een paar verse basilicumblaadjes of een snufje vers geraspte nootmuskaat voor een frisse of warme toon. Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse Grüner Veltliner.
Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 1 g
