Romige soep met gerookte schelvis

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gr gerookte schelvisfilets in reepjes
  • 1 liter melk
  • 15 saffraandraadjes
  • 30 gram boter
  • 5 lenteui in dunne ringen
  • 250 gr geschilde aardappels in blokjes
  • zout
  • 5-6 eetlepels losgeroerde crême fraiche
  • 1-2 eetlepels fijngesneden bieslook
  • peper

Instructies

  • Breng de vis met de melk en de saffraan langzaam aan de kook en laat ze ± 15 minuten zachtjes koken.
  • Zeef de melk en houd de schelvis apart.
  • Smelt de boter en bak de lente-uitjes hierin op zacht vuur ± 5 minuten.
  • Voeg de gezeefde melk, de schelvis en de aardappelen toe.
  • Breng het mengsel aan de kook en laat het 10-12 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  • Breng de soep met zout en peper op smaak.
  • (Verwarm de soep opnieuw) en schenk haar in voorverwarmde kommen of borden.
  • Schenk de crème fraîche op de soep en strooi er de bieslook over.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vis
Land van herkomst Ierland