Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram italiaanse runderworstjes in stukjes gesneden
- 1 grote ui gesnipperd
- 3 stengels bleekselderij gesneden
- 3 winterwortels geschild en gesneden
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 eetlepel(s) italiaanse kruiden
- 1 liter runderbouillon
- 30 gram maizena
- 30 ml water
- 500 ml kookroom
- 500 ml melk
- 350 gram gedroogde tortellini met kaas
- 300 gram verse bladspinazie
- zout
Ook nodig
Instructies
- Verhit wat olie in een koekenpan en braad de stukjes worst aan.
- Doe de worstje met de wortel, ui, bleekselderij, kruiden en de bouillon in de slowcooker en gaar 7 uur op laag.
- Schep zoveel mogelijk het vet wat boven is komen drijven af.
- Voeg de melk en room toe.
- Meng de maizena met het water tot een glad papje en voeg dit al roerend toe.
- Gaar 45 minuten op hoog, totdat de tortellini gaar is.
- Voeg de spinazie in delen toe, totdat de blaadjes zijn geslonken, ongeveer 5-10 minuten. Mocht de soep te dik zijn dan kun je verdunnen met wat extra melk.
- Indien nodig kun je nog wat zout toevoegen naar smaak.