Romige tortellini soep

Romige tortellini soep

Dit recept is gebaseerd op een 5-6 liter slowcooker.
Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram italiaanse runderworstjes in stukjes gesneden
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij gesneden
  • 3 winterwortels geschild en gesneden
  • 4 tenen knoflook geperst
  • 1 eetlepel(s) italiaanse kruiden
  • 1 liter runderbouillon
  • 30 gram maizena
  • 30 ml water
  • 500 ml kookroom
  • 500 ml melk
  • 350 gram gedroogde tortellini met kaas
  • 300 gram verse bladspinazie
  • zout

Ook nodig

Instructies

  • Verhit wat olie in een koekenpan en braad de stukjes worst aan.
  • Doe de worstje met de wortel, ui, bleekselderij, kruiden en de bouillon in de slowcooker en gaar 7 uur op laag.
  • Schep zoveel mogelijk het vet wat boven is komen drijven af.
  • Voeg de melk en room toe.
  • Meng de maizena met het water tot een glad papje en voeg dit al roerend toe.
  • Gaar 45 minuten op hoog, totdat de tortellini gaar is.
  • Voeg de spinazie in delen toe, totdat de blaadjes zijn geslonken, ongeveer 5-10 minuten. Mocht de soep te dik zijn dan kun je verdunnen met wat extra melk.
  • Indien nodig kun je nog wat zout toevoegen naar smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slowcooker / Soep