Romige Wortel-Pastinaak Ovenschotel
Een zachte en smaakvolle wortel-pastinaak gratin met romige eierroom en een knapperige paneermeellaag, perfect als warm bijgerecht.
Equipment
- maatbeker
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Smelt de boter in een koeken- of steelpan.
- Fruit de uiringen en het uitgeperste knoflook tot ze zacht en glazig zijn.
- Voeg de geraspte wortelen en pastinaken toe en bak enkele minuten.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Vet een ondiepe ovenschaal in en schep het groentemengsel erin.
- Strijk de bovenkant glad.
- Klop de eieren los met de room, nootmuskaat, zout en peper in een maatbeker.
- Giet het eimengsel over de groenten.
- Bestrooi met paneermeel.
- Bak 30 minuten in de oven tot de gratin stevig en goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak. Wijnadvies:
Een frisse Chardonnay of een lichte Pinot Blanc past hier goed bij.
Serveer met verse peterselie of bieslook voor extra kleur en smaak. Wijnadvies:
Een frisse Chardonnay of een lichte Pinot Blanc past hier goed bij.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 6 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 6 g