Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 grote zoete aardappel
- 5 cm gember
- 0.5 chilipeper
- 2 Knorr Groentebouillon tabletten
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepel(s) koriander
- 1 eetlepel(s) Blue Band Iedere Dag
Ook nodig:
Instructies
- Pel en snipper de knoflook en de ui.
- Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
- Schil de gemberwortel en hak hem fijn.
- Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de rest fijn.
- Verhit de Blue Band iedere Dag in een soeppan en fruit de knoflook met de ui in ca. 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
- Voeg de zoete aardappel en de gemberwortel toe en bak al omscheppend ca. 5 minuten. Voeg 1 liter water en de Knorr Groentebouillon tabletten toe en breng alles aan de kook. Temper het vuur en kook 25 minuten op een laag vuur tot de aardappelen zacht zijn.
- Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook.
- Pureer de soep met een staafmixer.
- Schep de soep in kommen en garneer met de chilipeper en de koriander.