Roodbaars met Griekse yoghurt

snel te maken
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels vastkokend
  • 2 schaaltjes roodbaarsfilet à ca. 225 g
  • 2 tomaten
  • 1 zakje bieslook verse 25 g
  • 2 bekertjes Griekse yoghurt à 150 ml
  • zak sperziebonen gebroken à 500 g

Instructies

  • Aardappels schillen, halveren, wassen en in ca. 20 minuten met zout gaar koken.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Ovenschaal invetten.
  • Roodbaarsfilet in ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper.
  • Tomaten schoonmaken en in plakken snijden.
  • Tomaatplakken op vis leggen.
  • Bieslook fijn knippen en door yoghurt roeren.
  • Yoghurt over vis schenken en in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar laten worden.
  • Sperziebonen in ca. 7 minuten beetgaar koken.
  • Vis serveren met gekookte aardappels en sperziebonen.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vis