Room-plaatkoek met rozijnen

Room-plaatkoek met rozijnen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 400 gram bloem
  • 1 zakje poedergist of 25 gr verse gist
  • een snufje zout
  • 75 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 2 dl lauwwarme melk

Voor de vulling:

  • 1 pakje kookvanillepuddingpoeder voor 1 liter
  • ¾ liter melk
  • 130 gram suiker
  • 20 gram boter
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 bakje umer 400 gr
  • liter zure room

Instructies

  • Mix alle ingrediënten voor het, laat het rijzen en leg het deeg op een bakplaat.
  • Maak de pudding met de melk en 80 gr suiker, roer de boter erdoor en laat het geheel afkoelen.
  • Verdeel de crème over de deegbodem en verdeel de rozijnen daarop.
  • Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  • Roer de umer, de zure room en de eidooiers met de rest van de suiker los,
  • spatel het eiwit erdoor en strijk dit glad over de vanillecrème uit.
  • Bak de koek in ± 45 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
  • Snijd de koek warm in stukken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek