Romige Roomkaasletters met Knapperige Crostini

Porties: 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 735 gram roomkaas
  • 75 gram rucola slamelange
  • 4 eetlepels honing-mosterddressing

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Snijd het stokbrood schuin in dunne plakken.
  • Leg de plakken brood op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
  • Bak de crostini’s in het midden van de oven gedurende 10-12 minuten, tot ze goudgeel en knapperig zijn.
  • Roer de roomkaas los in een kom en voeg naar smaak peper toe.
  • Schep de roomkaas in de spuitzak en spuit op acht kleine borden de eerste letter van de naam van de tafelgenoten.
  • Meng in een grote kom de rucolasalade met de honing-mosterddressing.
  • Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Leg een mooie, hoge toef sla bovenop de kaasletters en leg de crostini’s ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Kaas
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch