Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg rosbief
- Olie om de rosbief mee in te wrijven
- Peper
- Zout met gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 kg aardappels in de schil schoongemaakt en in gelijke stukken gesneden
Voor de remouladesaus:
- 1-2 augurken fijngehakt
- Peterselie fijngehakt
- 2 sjalotten fijngesnipperd
- Bieslook fijngehakt
- 150 ml yoghurt
- 5 eetlepels mayonaise
- Peper en zout
- Snufje suiker
- Citroensap
Instructies
Aardappelen:
- Verdeel de aardappelen over een braadslede en bestrooi met zout en peper.
- Meng ze met twee eetlepels olie of gesmolten boter.
- Rooster de aardappelen in de bovenste richel van de combi-stoomoven.
Rosbief:
- Wrijf het vlees in met olie, kruiden, peper en zout.
- Plaats de rosbief op een rooster en schuif het in de oven op het 2e niveau van onder, met daaronder een opvangschaal.
- Gebruik de bratometer om de gewenste kerntemperatuur in te stellen.
- Kies in de oven voor het automatische programma ‘Braden > Rosbief’, waarbij je de gewenste gaarheid kunt selecteren (rood, medium of doorbakken).
- Als je handmatig wilt instellen, houd dan de kerntemperaturen aan zoals aangegeven.
- Haal het vlees uit de oven en laat het rusten in de warmhoudlade of onder aluminiumfolie.
Aardappelen en saus afmaken:
- Zet de ovenstand op de functie Grill en laat de aardappelen krokant worden onder de grill.
- Maak ondertussen de remouladesaus door alle ingrediënten ervoor in een kom te mengen.
- Breng op smaak met peper, zout, suiker en citroensap.
Serveren:
- Serveer de rosief met de geroosterde aardappelen en de remouladesaus.
- Garneer eventueel met extra gehakte peterselie en bieslook.
- Serveer met een frisse salade, zoals Hollandse kropsla, als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot, past goed bij het vlees en de volle smaak van de remouladesaus.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 2 g