Rosbief met Rode Wijnsaus en Frambozencompote

Rosbief met rode wijnsaus en frambozen

Rosbief met Rode Wijnsaus en Frambozencompote

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram rosbief
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • Verse rozemarijn

Voor de saus:

  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 6 jeneverbessen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 steranijs
  • 250 ml rode wijn
  • 250 ml runderfond
  • 100 gram boter in blokjes gesneden
  • Peper en zout
  • 1 bakje verse frambozen

Instructies

Saus:

  • Bak de sjalotjes glazig in een klein beetje boter.
  • Voeg de jeneverbessen, laurier en steranijs toe.
  • Laat dit samen met de ui even ‘zweten’.
  • Voeg de rode wijn en de runderfond toe en laat inkoken tot ongeveer een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid over is.
  • Zeef de saus (tot dit punt kan de saus een aantal dagen in de koelkast bewaard worden).
  • Verwarm de saus opnieuw en klop er de klontjes boter één voor één doorheen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg net voor het serveren de frambozen toe aan de saus.

Vlees:

  • Verwarm de oven voor op 100 °C (hetelucht).
  • Wrijf het vlees in met olijfolie, bestrooi met peper en zout en leg een paar takjes rozemarijn op het vlees.
  • Plaats een vleesthermometer in het vlees en stel de kerntemperatuur in op 53 °C.
  • Als de kerntemperatuur bereikt is, haal dan het vlees uit de oven en laat het nog even rusten.

Serveertip:

  • Leg het vlees op een mooi bord en schenk er wat van de rode wijnsaus met frambozen overheen.
  • Serveer met bijgerechten naar keuze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een krachtige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot, past goed bij het rijke vlees en de volle smaak van de rode wijnsaus.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij
Feestdagen etc Kerst