Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de saus:
- 2 sjalotjes gesnipperd
- 6 jeneverbessen
- 2 laurierblaadjes
- 2 steranijs
- 250 ml rode wijn
- 250 ml runderfond
- 100 gram boter in blokjes gesneden
- Peper en zout
- 1 bakje verse frambozen
Instructies
Saus:
- Bak de sjalotjes glazig in een klein beetje boter.
- Voeg de jeneverbessen, laurier en steranijs toe.
- Laat dit samen met de ui even ‘zweten’.
- Voeg de rode wijn en de runderfond toe en laat inkoken tot ongeveer een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid over is.
- Zeef de saus (tot dit punt kan de saus een aantal dagen in de koelkast bewaard worden).
- Verwarm de saus opnieuw en klop er de klontjes boter één voor één doorheen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg net voor het serveren de frambozen toe aan de saus.
Vlees:
- Verwarm de oven voor op 100 °C (hetelucht).
- Wrijf het vlees in met olijfolie, bestrooi met peper en zout en leg een paar takjes rozemarijn op het vlees.
- Plaats een vleesthermometer in het vlees en stel de kerntemperatuur in op 53 °C.
- Als de kerntemperatuur bereikt is, haal dan het vlees uit de oven en laat het nog even rusten.
Serveertip:
- Leg het vlees op een mooi bord en schenk er wat van de rode wijnsaus met frambozen overheen.
- Serveer met bijgerechten naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een krachtige rode wijn, zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot, past goed bij het rijke vlees en de volle smaak van de rode wijnsaus.Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g