Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 gram entrecôte aan één stuk
- 40 gram roomboter
- Peper & zout
- 350 gram aardappels in stukken gesneden
- 1 lente-ui in ringen
- Crème fraîche
- 50 gram gedroogde ham in reepjes gesneden
- Djintan gemalen komijn
- 300 gram zuurkool
- 50 gram rozijnen
- 1 theelepel kerriepoeder
- 100 ml koksroom
- 1 theelepel honing
Voor de mosterdsaus:
- 200 ml kalfsfond
- Kookvocht van de roomzuurkool naar smaak
- 1 laurierblad
- 1 kruidnagel
- 1 eetlepel zoete grove mosterd
- 1 eetlepel dragonblaadjes gehakt
- Instructies:
Instructies
- Verwarm de oven voor op 100°C.
- Kruid de entrecôte met peper en zout.
- Verhit wat roomboter in een koekenpan en bak het vlees aan beide kanten kort aan tot het een mooie kleur heeft.
- Plaats de Bratometer in het dikste deel van het vlees.
- Leg het vlees op een bakplaat en schuif het in de voorverwarmde oven.
- Bak tot een kerntemperatuur van 50°C voor rood of 55°C voor medium/rosé.
Bereid ondertussen de zuurkool:
- Doe de zuurkool, rozijnen, kerriepoeder, koksroom, honing en boter in een pan.
- Breng op smaak met peper en zout en laat 20 minuten zachtjes garen op het fornuis.
Voor de mosterdsaus:
- Verwarm de kalfsfond met laurierblad en kruidnagel in een pan op het fornuis.
- Laat 10 minuten trekken.
- Voeg de mosterd toe en laat nog 10 minuten trekken.
- Voeg op het laatste moment de dragon toe en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Kook de aardappelstukken in water gaar.
- Meng de gekookte aardappelen in een kom met lente-ui, gedroogde ham, crème fraîche, djintan, peper en zout.
Serveer:
- Maak een bedje van zuurkool in het midden van het bord.
- Snijd de entrecôte in dunne plakjes en leg dakpansgewijs over de zuurkool.
- Garneer met de aardappelen en lepel de mosterdsaus eromheen.
- Serveer de overige saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, past goed bij de smaken van de entrecôte en de mosterdsaus.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 45 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 10 g