Rosti met spek en ui

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels
  • 2 uien
  • 50 gram spekreepjes
  • 2 el olie
  • peper & zout

Instructies

Voorbereiding:

  • De aardappels schoonborstelen onder stromend water.
  • In een pan de aardappels met zoveel water aan de kook brengen dat ze net onderstaan.
  • De aardappels in ca. 10 min. halfgaar koken.
  • Afgieten en iets laten afkoelen.
  • Met een puntig mesje de schil eraf trekken.
  • De aardappels helemaal koud laten worden.
  • Boven een kom de aardappels grof raspen.
  • De uien pellen en snipperen.

Bereidingswijze:

  • In een koekepan met anti-aanbaklaag de spekblokjes in ca. 5 min. zachtjes uitbakken.
  • De ui toevoegen en ca. 3 min. meebakken.
  • Twee el. olie toevoegen en verhitten.
  • De geraspte aardappel erdoor scheppen en ca. 2 min. onder voortdurend omscheppen bakken.
  • Met een spatel de aardappelmassa goed aandrukkentot een platte koek en op halfhoog vuur in ca. 5 min. goudbruin bakken.
  • Een deksel erop leggen, de aardappelkoek voorzichtig keren en op het deksel laten glijden.
  • De rest van de olie in de koekepan verhitten, de aardappelkoek weer voorzichtig in de pan laten glijden en de onderkant in ca. 3 min. op hoog vuur goudbruin bakken.
  • De rosti in 4 punten snijden en op 4 borden leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees