Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 g blauwaderkaas bijv. Danish blue
- 600 g rösti diepvries
- 3 eetlepel(s) boter
- 150 g oesterzwammen
- 150 g gewelde abrikozen
- 1 zak kruidenzuurkool 450 g, uitgelekt
- 2 eetlepel(s) peterselie fijngesneden
Instructies
- In kom eieren loskloppen met zout en peper.
- Kaas erboven verbrokkelen en bevroren rösti door ei scheppen.
- In koekenpan 2 eetlepels boter verhitten, rösti over bodem verdelen en iets aandrukken.
- Deksel op pan leggen en rösti 7 minuten bakken.
- Met behulp van plat bord rösti keren en andere kant ook 7 minuten bakken.
- Intussen oesterzwammen en abrikozen in repen snijden.
- In andere pan rest van boter verhitten en oesterzwammen 2 minuten roerbakken.
- Abrikozen en zuurkool erdoor scheppen en nog 5 minuten verwarmen.
- Röstikoek in punten snijden en met zuurkool erop serveren.
- Bestrooien met peterselie.