Rösti rondjes

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg. Geschilde aardappels
  • 200 gram ui
  • 100 gram ei
  • 100 gram ei
  • 300 gram ontbijtspek Fijngesneden
  • Zout
  • Peper
  • Knoflookmix

Ook nodig:

Instructies

  • Rasp de aardappels en de uien met de magimix met de kleine rasp.
  • Klop het eiwit en het eigeel los met een garde en breng het op smaak met peper zout en knoflookmix.
  • Spatel het aardappel / ui mengsel door het losgeklopte eimengsel en meng de spekjes erdoor.
  • Doe een heel klein beetje olie in de pan en verhit het op halfhoog vuur.
  • Leg de ringen in de pan als de olie heet is, aardappel mengsel nog een keer goed doorroeren, vul de ringen met een laagje aardappelmengsel van ongeveer ½ tot 1 cm dik. 
  • Het mengsel in de ringen goed aandrukken met een lepel.
  • Ringen verwijderen met een tang en de rösti rondjes een voor een keren met een platenmes.
  • Als de rösi rondjes aan beide kanten bruin gekleurd zijn, op de bakplaat leggen.
  • Als het mengsel op is, bakplaat in convectomaat schuiven, op de combistand 125°C voor 10 minuten.
  • Daarna af laten koelen in een afruimbak met een laagje keukenrol.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht