Rösti rondjes
Ingrediënten
Ook nodig:
- Olie
- Magimix + raspmes voor magimix
- Tang en platenmes
- Officemesje
- Spatel
- R.v.s kom
- IJzeren ringen
- Bakplaat
- Lepel
- Garde
Instructies
- Rasp de aardappels en de uien met de magimix met de kleine rasp.
- Klop het eiwit en het eigeel los met een garde en breng het op smaak met peper zout en knoflookmix.
- Spatel het aardappel / ui mengsel door het losgeklopte eimengsel en meng de spekjes erdoor.
- Doe een heel klein beetje olie in de pan en verhit het op halfhoog vuur.
- Leg de ringen in de pan als de olie heet is, aardappel mengsel nog een keer goed doorroeren, vul de ringen met een laagje aardappelmengsel van ongeveer ½ tot 1 cm dik.
- Het mengsel in de ringen goed aandrukken met een lepel.
- Ringen verwijderen met een tang en de rösti rondjes een voor een keren met een platenmes.
- Als de rösi rondjes aan beide kanten bruin gekleurd zijn, op de bakplaat leggen.
- Als het mengsel op is, bakplaat in convectomaat schuiven, op de combistand 125°C voor 10 minuten.
- Daarna af laten koelen in een afruimbak met een laagje keukenrol.