Roze (of rode) zalm a la Sandra

Makkelijk gerechtje, Weight Watchers waardig (voor 4 personen, 2 punten per peroon)
Total time 1 uur 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 gram zalm uitgelekt
  • 2 rode ui gesnipperd
  • 1 rode peper ontzaad en klein gesneden
  • 2 verse knoflook geplet en klein gehakt
  • 30 ml tomatenketchup
  • 30 ml ketjap manis
  • 7,5 gram sambal manis
  • 15 gram Greensweet Stevia Brown
  • 5 gram paprikapoeder
  • 5 gram sweet chilipoeder uit de molen
  • 1 klein blikje rode kool 200 gram Bonduelle (uitgelekt)
  • 15 ml vloeibare bakboter

Instructies

  • Fruit de ui met de rode peper even aan in de becel.
  • Voeg de knoflook toe en roerbak heel even mee.
  • Voeg alle andere ingrediënten, behalve de zalm en rode kool!! toe en meng goed door elkaar.
  • Doe de zalm erbij en roerbak door elkaar.
  • Schep de zalm op een bord en verdeel er wat koude rode kool bij. Leg de rest van de rode kool ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Doe je Weight Watchers? Dit heb ik erbij gegeten……….Ik heb het gegeten met 200 gram Hak bladspinazie , 1 pofaardappel (uitgehold tot hij 150 gram was), gevuld met 50 gram kruidenkaas light met wat verse bieslook en zwarte peper eroverheen. Totaal voor de maaltijd zoals ik hem heb gegeten is het 9 punten.
De zalm heb ik gemaakt voor 4 personen. Wij hebben er met zijn tweetjes de helft van gegeten en de andere helft bewaar ik voor de volgende dag op brood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis