Rozijnen kwark taart met abrikozen voor de Kerst

1 taart = 10 personen
Porties: 1 taarten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 400 gram bloem
  • 1 zakje + 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 200 gram magere kwark
  • 6 eetlepel melk
  • 3 eetlepel zonnebloemolie
  • 100 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • zout

En verder:

  • 1 deciliter rum
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram boter gesmolten
  • 100 gram suiker
  • eetlepel kaneel
  • 100 gram Noten gehakt
  • 75 gram gedroogde abrikozen fijngesneden
  • 2 deciliter melk
  • extra nodig: kerstboombakvorm van 1 ½ liter inhoud , ingevet en bestoven

Instructies

  • Bloem met bakpoeder zeven en ei toevoegen.
  • Kwark, melk, suiker, vanillesuiker en zout erdoor mengen. 
  • Zoveel olie toevoegen dat deeg niet meer plakt. 
  • Deeg uitrollen tot rechthoekige lap van 1 cm dik. 
  • Rum verwarmen en rozijnen hierin 15 minuten weken. 
  • Deeg bestrijken met 50 gr boter.
  • Rozijnen laten uitlekken, rum opvangen.
  • Rozijnen, noten en abrikozen over deeg verdelen.
  • Oven voorverwarmen op 175°C.
  • Deeg vanaf lange kant oprollen.
  • Rol in plakken van 2-2 ½ cm snijden.
  • Deegplakken tegen elkaar aan in bakvorm leggen, zodat deze helemaal gevuld is.
  • Taart in midden van oven 45 minuten bakken.
  • Halverwege baktijd melk, opgevangen rum en 50 gr boter mengen en taart ermee bestrijken.
  • Na bakken taart bestrijken met rest van melkmengsel en even laten afkoelen.
  • Taart uit vorm verder laten afkoelen.
  • Variatie ideeën: Op dezelfde manier kunt u ook een andere kerstbakvorm, bijvoorbeeld een ster of kerstklok, met bolletjes deeg vullen.
  • De vulling kunt u naar eigen idee variëren, door bijvoorbeeld stukjes chocolade, andere noten of geraspte kokos toe te voegen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch