Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 citroen
- 200 gram hazelnoot
- 125 gram suiker
- 40 gram verse gist
- 2,5 dl lauwe melk
- 1 theelepel suiker
- 1 ei
- 75 gram boter
- 500 gram bloem
- 1 theelepel zout
- 25 gram basterdsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 300 gram rozijnen
- 1 deciliter abrikozensap
- 1 deciliter sinaasappelsap
Instructies
- Meng de restvan het ei en 1 eetlepel citroensap door de spijs.
- Vorm het tot een rol en leg hem in het midden van de deegplak.
- Klap de plak in de lengte dubbel en leg hem op de bakplaat.
- Leg er een theedoek over en laat de stol nog ca. 45 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bak de stol in ca. 45 minuten gaar.
- Bestrijk de stol met de gesmolten boter.
- Laat het brood afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.
- Boen de citroen schoon en rasp de schil.
- Pers de citroen uit.
- Maal 125 g hazelnoten.
- Voeg de suiker, 1 theelepel citroenrasp en 1 eetlepel sap toe.
- Meng alles tot een smeuige spijs.
- Verkruimel de gist.
- Voeg de melk en de suiker toe.
- Laat dit ca. 10 minuten op een lauwwarme plaats staan.
- Klop het ei los.
- Smelt de boter.
- Vermeng de bloem met het zout, de suiker, de kaneel en 1 theelepel citroenschil.
- Maak een kuiltje en schenk het gistmengsel, de helft van het ei en de helft van de boter erin.
- Meng alles tot een deeg.
- Kneed dit ca. 10 minuten.
- Laat het deeg afgedekt met plastic folie op een warme plaats ca. 1 uur rijzen.
- Breng de rozijnen met de abrikozendrank aan de kook.
- Laat ze van het vuur af ca. 30 minuten wellen en uitlekken.
- Kneed de rozijnen, de biggareaus, de sukade en de rest van de hazelnoten door het deeg.
- Vorm het deeg tot een ovale plak.