Rozijnenpannenkoekjes “Drie in de Pan”
Kleine, luchtige pannenkoekjes met rozijnen, gebakken “drie in de pan”. Heerlijk voor ontbijt, brunch of als zoete traktatie.
Ingrediƫnten
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ½ dl melk
- 1 mespuntje zout
- 1 eetlepel rozijnen
- 15 gram boter
- Basterdsuiker
Instructies
- Meng het bakmeel en zout in een kom.
- Voeg 1/2 dl melk toe en roer tot een glad beslag.
- Voeg de rest van de melk toe en roer glad.
- Meng de rozijnen door het beslag.
- Verwarm de helft van de boter in een koekenpan op laag vuur.
- Schep driemaal 1 eetlepel beslag in de pan en bak tot de bovenkant droog is.
- Keer de pannenkoekjes om en bak de andere kant bruin.
- Leg de pannenkoekjes op een bord en bestrooi met basterdsuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Serveer warm met extra basterdsuiker of stroop.
- Lekker met een klontje boter.
- Geen specifieke wijn aanbevolen.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 50 g | Protein: 8 g | Vet: 8 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 15 g