Rucola met tonijn

Een pittige bite met een frisse, zachte dressing. Dat krijg je als je rucola met tonijn, kappertjes en yoghurt combineert. Een snelle salade met maar weinig koolhydraten en vet.
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g tonijn uit blik, naturel
  • 2 tomaten
  • ½ zak rucola
  • ½ rode ui
  • 10 olijven
  • 1 eetlepel(s) kappertjes
  • 2 eetlepel(s) magere yoghurt
  • cayennepeper
  • peper
  • 1 eetlepel(s) olijfolie

Instructies

  • Schep de magere yoghurt in een kom.
  • Voeg hier de kappertjes, cayennepeper en zwarte peper aan toe en roer goed door.
  • Doe ondertussen de rucola in een schaal.
  • Snij de olijven, tomaten en ui en verdeel dit over de rucola.
  • Laat de tonijn even uitlekken en voeg deze ook toe aan de salade.
  • Sprenkel een eetlepel olijfolie eroverheen.
  • Verdeel als laatste de yoghurt over de salade en mix alles goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Weetje
Tonijn is ontzettend goed voor je bloedvaten, bloed, hersenen, ogen en huid.
Kies wel altijd voor de variant zonder olie.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 60 g | Vet: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade / Vis
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm