Rucola-pesto
Toen vriendin Nynke bij ons op bezoek was in Italië proefde ze mijn pesto die volgens het klassieke recept gemaakt was. “Lekker” zie ze “maar mijn variant is nog veel lekkerder……!”.Ik daagde haar uit om ons te laten proeven van haar Rucola-Pesto. Nynke vervangt de basilicumblaadjes en pijnboompitten door rucola en pisachenoten. De citroensap zorgt voor een frisse smaak en voorkomt eventuele verkleuring.De foto’s getuigen van het resultaat en wij smulden van haar pesto op tomaat en mozzarella. Natuurlijk geen Hollandse kastomaten, maar eerlijke en zongerijpte Italiaanse tomaten, vol van smaak!
Equipment
- of
Ingrediënten
- zak verse rucola-sla 50-75 gram
- 2 tenen knoflook
- 30 gram gepelde pistachenootjes
- 1 eetlepel(s) citroensap
- ongeveer 20 tot 15 gram Parmezaanse kaas of Grana Padano
- olijfolie 3 a 4 eetlepels extra vergine
- peper en zout
Instructies
- Rasp de kaas en snij de knoflooktenen in kleinere stukjes.
- Pureer met een keukenmachine of staafmixer de rucola, pistachenootjes en knoflook.
- Voeg de olie, citroensap, en kaas toe.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en roer het nog even flink door.
- Als de pesto te dik is, voeg nog wat extra olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.
- Uiteraard kun je de hoeveelheden naar eigen inzicht aanpassen.
- De één houdt van veel kaas de ander van minder notensmaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pesto is heerlijk op tomaten met mozzarella maar ook als traditionele pesto over de pasta of op een broodje.