Rumbaba's met room en vruchten
Ingrediënten
Voor de baba's:
- 1 ½ dl melk
- 1 theelepel suiker
- 10 gram verse gist of 3/4 zakje droge gist
- 200 gram bloem
- 75 gram krenten
- 4 eieren
- ½ theelepel zout
- 100 gram boter
Voor de rumsiroop:
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel citroensap
- 1 dl rum
Voor de garnering:
- 2 ½ dl met vanillesuiker halfstijfgeslagen slagroom
Instructies
- verse vruchten zoals aardbeien, kiwi's etc.
- Verwarm de melk tot handwarm en giet een scheutje hiervan, samen met de suiker bij de verbrokkelde gist.
- Roer de gist glad en voeg hem met de rest van de melk aan de bloem toe.
- Roer hiervan een stevig deeg en laat dit ± 45 minuten op een warme plaats rijzen.
- Vet een ovenplaat met kuiltjes (of 12 kleine vormpjes van 3/4 dl per stuk) in en strooi in elk wat krenten.
- Roer de losgeklopte eieren, het zout en de gesmolten boter door het deeg en blijf goed roeren, zodat alles wordt opgenomen.
- Verdeel het deeg over de vormpjes en bak de baba's in ± 15 minuten iets boven het midden in een op 225°C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
- Verwarm voor de siroop 1 1/2 dl water, los de suiker daarin op en laat de massa ± 5
- minuten koken tot een stroopje ontstaat.
- Roer er van het vuur af het citroensap en de rum door.
- Leg de baba's in de siroop, zodat ze zich 'volzuigen'; keer ze af en toe.
- Geef er de slagroom en de vruchten apart bij.