Rumbaba's met room en vruchten

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de baba's:

  • 1 ½ dl melk
  • 1 theelepel suiker
  • 10 gram verse gist of 3/4 zakje droge gist
  • 200 gram bloem
  • 75 gram krenten
  • 4 eieren
  • ½ theelepel zout
  • 100 gram boter

Voor de rumsiroop:

  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 dl rum

Voor de garnering:

  • 2 ½ dl met vanillesuiker halfstijfgeslagen slagroom

Instructies

  • verse vruchten zoals aardbeien, kiwi's etc.
  • Verwarm de melk tot handwarm en giet een scheutje hiervan, samen met de suiker bij de verbrokkelde gist.
  • Roer de gist glad en voeg hem met de rest van de melk aan de bloem toe.
  • Roer hiervan een stevig deeg en laat dit ± 45 minuten op een warme plaats rijzen.
  • Vet een ovenplaat met kuiltjes (of 12 kleine vormpjes van 3/4 dl per stuk) in en strooi in elk wat krenten.
  • Roer de losgeklopte eieren, het zout en de gesmolten boter door het deeg en blijf goed roeren, zodat alles wordt opgenomen.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes en bak de baba's in ± 15 minuten iets boven het midden in een op 225°C voorverwarmde oven goudbruin en gaar.
  • Verwarm voor de siroop 1 1/2 dl water, los de suiker daarin op en laat de massa ± 5
  • minuten koken tot een stroopje ontstaat.
  • Roer er van het vuur af het citroensap en de rum door.
  • Leg de baba's in de siroop, zodat ze zich 'volzuigen'; keer ze af en toe.
  • Geef er de slagroom en de vruchten apart bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Taart