Runder rollade met dadels en Kerstbier

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram runderrollade (bijv. France Limousinvlees)
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 75 gram ontpitte dadels
  • 2 theelepels geraspte citroen
  • 2 eetlepels roomboter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
  • 1 dl runderbouillon
  • 30 cl Kerstbier van de Scheldebrouwerij (fles van 75 cl)
  • 2 eetlepels aardappelzetmeel of allesbinder
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • peper
  • zout naar smaak

Instructies

  • Een mengsel van boter en olie verhitten in een braadpan en hierin de runderrollade aan alle kanten dicht schroeien.
  • Hittebron verlagen en de fijngesneden ui, tomatenpuree, bouillon, 2/3 van het bier, fijngesneden dadels en geraspte sinaasappelschil erbij doen en in ruim anderhalf uur zacht stoven.
  • De runderrollade af en toe omdraaien.
  • Na de stooftijd de runderrollade uit de braadpan halen en in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden.
  • Het stoofvocht in de blender pureren en samen met de rest van het bier terugdoen in de braadpan.
  • Enkele minuten goed verwarmen, op smaak brengen met peper uit de molen en zout en eventueel binden met aardappelmeel of allesbinder.
  • De rollade in plakken snijden, verdelen over voorverwarmde borden en de saus erbij doen.
  • Garneren met fijngehakte bieslook.
  • Serveer hierbij aardappelpuree, in boter gestoofde en gepureerde selderijknol en stoofpeertjes. 
  • Drink een glas Kerstbier van de Scheldebrouwerij (op keldertemperatuur). 
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dranken / Vlees
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst