Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 gram runderrollade (bijv. France Limousinvlees)
- 1 ui
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 75 gram ontpitte dadels
- 2 theelepels geraspte citroen
- 2 eetlepels roomboter
- 2 eetlepels zonnebloemolie of olijfolie
- 1 dl runderbouillon
- 30 cl Kerstbier van de Scheldebrouwerij (fles van 75 cl)
- 2 eetlepels aardappelzetmeel of allesbinder
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- peper
- zout naar smaak
Instructies
- Een mengsel van boter en olie verhitten in een braadpan en hierin de runderrollade aan alle kanten dicht schroeien.
- Hittebron verlagen en de fijngesneden ui, tomatenpuree, bouillon, 2/3 van het bier, fijngesneden dadels en geraspte sinaasappelschil erbij doen en in ruim anderhalf uur zacht stoven.
- De runderrollade af en toe omdraaien.
- Na de stooftijd de runderrollade uit de braadpan halen en in aluminiumfolie in een matig verwarmde oven warm houden.
- Het stoofvocht in de blender pureren en samen met de rest van het bier terugdoen in de braadpan.
- Enkele minuten goed verwarmen, op smaak brengen met peper uit de molen en zout en eventueel binden met aardappelmeel of allesbinder.
- De rollade in plakken snijden, verdelen over voorverwarmde borden en de saus erbij doen.
- Garneren met fijngehakte bieslook.
- Serveer hierbij aardappelpuree, in boter gestoofde en gepureerde selderijknol en stoofpeertjes.
- Drink een glas Kerstbier van de Scheldebrouwerij (op keldertemperatuur).