Runderconsommé

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de bouillon:

  • 6 liter water
  • 750 gram runderpoelet
  • 4 kruidnagel
  • 2 ui
  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 1 bos selderij
  • tijm
  • laurier
  • zout
  • 10 geplette peper
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie

Voor het klaren:

  • 2 wortelen
  • 1 prei
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • laurier
  • zout
  • 5 geplette peper
  • 300 gram gehakt
  • 12 ei

Voor het garnituur:

  • het vlees van de bouillon
  • enkele bieslook

Instructies

Bouillon:

  • Breng het vlees in gezouten water aan de kook en schuim grondig af.
  • Steek de kruidnagels op de uien.
  • Voeg de ongesneden groeten toe.
  • Schuim regelmatig af en ontvet.
  • Doe de kruiden erbij en laat 1 1/2 uur trekken tot het vlees gaar is.
  • Giet de soep door een puntzeef en houd het vlees in een bodempje bouillon apart.

Klaren:

  • Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in dobbelsteentjes.
  • Vermeng de dobbelsteentjes met de tomatenpuree, de geplette knoflook, de kruiden en het rundergehakt en voeg er een beetje water bij.
  • Meng de losgeklopte eiwitten erdoor.
  • Giet de bouillon erover, breng al roerend aan de kook en laat op laag vuur 40 minuten trekken.
  • Passeer het geheel door een natte neteldoek.
  • Snijd het soepvlees in dobbelsteentjes en knip de bieslook fijn.
  • Doe het garnituur in een soepterrine en overgiet met de kokende consommé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep