Runderlappen met tomaat

Aller Hande 1996
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 kg magere runderlapjes
  • zout
  • peper
  • 50 g boter of margarine
  • ½ vleesbouillontablet
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 1 blikje tomatenblokjes netto 400 g, AH,
  • 2 takjes verse tijm2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel oregano

Instructies

  • Ui pellen en snipperen.
  • Vlees bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan boter verhitten.
  • Vlees (in gedeelten) in ca.
  • 5 minuten bruin bakken, halverwege keren.
  • Ui ca.
  • 2 minuten zachtjes meebakken.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Toevoegen: azijn, tomatenblokjes met vocht, tijm, laurierblaadjes en oregano.
  • Vlees afgedekt in ca.
  • 2 1/2 uur zachtjes gaarstoven.
  • Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen (ca.
  • 2 maanden houdbaar na invriezen).
  • Rest serveren met sperziebonen en gekookte aardappels.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees