Runderlappen met wijn uit de oven
Aller Hande 1996
Ingrediënten
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met peper.
- In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen.
- Schaal afdekken en in midden van oven schuiven.
- Vlees in 45 minuten bruin braden.
- Intussen knoflook pellen en fijnhakken.
- Provençaalse kruiden wassen en in kommetje fijnknippen.
- Knoflook, kruiden en zout door vlees scheppen.
- Langs rand van schaal wijn erbij schenken.
- Bouillontablet erboven verkruimelen.
- Vlees afgedekt in nog 1 1/2 uur in oven gaarstoven.
- Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen ( 2 maanden
- houdbaar na invriezen).
- Rest serveren met rode kool en gekookte aardappels.