Runderlappen met wijn uit de oven

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg runderlappen
  • versgemalen zwarte peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 15g verse Provençaalse kruiden
  • zout
  • 1 ½ dl rode wijn
  • ½ tablet rundvleesbouillon

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met peper.
  • In ovenschaal stukken vlees en olie door elkaar scheppen.
  • Schaal afdekken en in midden van oven schuiven.
  • Vlees in 45 minuten bruin braden.
  • Intussen knoflook pellen en fijnhakken.
  • Provençaalse kruiden wassen en in kommetje fijnknippen.
  • Knoflook, kruiden en zout door vlees scheppen.
  • Langs rand van schaal wijn erbij schenken.
  • Bouillontablet erboven verkruimelen.
  • Vlees afgedekt in nog 1 1/2 uur in oven gaarstoven.
  • Helft van vlees in diepvriesdoos scheppen, laten afkoelen en invriezen ( 2 maanden
  • houdbaar na invriezen).
  • Rest serveren met rode kool en gekookte aardappels.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Rundvlees