Runderpie met Guinness
Ingrediënten
- 1300 gram runderlappen
- 3 stengels bleekselderij gesneden
- 200 gram kastanjechampignons gesneden
- 4 rode ui
- 4 tenen knoflook
- 250 gram winterpeen
- 250 ml Guinness**
Variatie 1
- 400 gram krieltjes
Variatie 2
- Bladerdeeg
- Geraspte belegen kaas
Ook nodig:
Instructies
- Doe alles t/m ** in de slowcooker. Voor variatie 1 de aardappels ook al toevoegen
- 8 uur op de laagste stand
- Na de kooktijd het vlees uit elkaar trekken.
- Variatie 1 is nu klaar om te serveren
Variatie 2
- Oven voorverwarmen op 190 graden
- Doe het vlees en de saus in een ovenschaal
- Dek deze af met het bladerdeeg, waar je van een aantal plakjes een lap ter grootte van de schaal hebt gerold, en strooi er gerapste kaas overheen.
- Prik wat gaatjes in het bladerdeeg.
- Nog 30 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bv pommes duchesses.